روش های ارزیابی اختلالات عصبی و نوروپاتی
نوشته شده توسط : pari

به کارگیری دستگاه Q-Sweat و (Quantitative Sensory Test) QSTبرای ارزیابی اختلالات نوروپاتی:

با توجه به اهمیت دو دستگاه QST و Q-Sweat در ارزیابی اختلالات عصبی و نوروپاتی در زیر به تفسیر دقیق­ تر این دو دستگاه و کاربرد هریک از دیدگاه مقایسه و وجه اشتراکات پرداخته می­شود.

Q-Sweat

Sudomotor از فیبرهای عصبی سمپاتیک postganglionic است که باعث تحریک غدد تعریق شود. از آنجا که آسیب دیدگی sudomotor در طی سطوح ابتدایی بیماری نوروپاتی دیابتی مشاهده می­شود، بررسی میزان تخریب اعصاب sudomotor از اولین شاخص ­ها در نوروپاتی دیابتی است.

 

اهمیت تشخیص زودهنگام نوروپاتی دیابتی به دلیل اینکه نوروپاتی دیابتی باعث بروز ایجاد نوروپاتی قلبی، اختلالات گوارشی، مثانه و قوای جنسی می­شود، دارای اهمیت فراوانی است. با استفاده از دستگاه Q-Sweat می­توان نرخ تعریق را از نواحی مشخص (چهار ناحیه (3تا از پا و یکی از دست)) در حضور تحریک و یا بدون تحریک برای تعیین و میزان آسیب­ دیدگی اعصاب sudomotor ثبت نمود. به عبارتی هر بیماری دیگر که باعث آسیب زدن به اعصاب sudomotor شود، با این دستگاه امکان ارزیابی وجود دارد. این دستگاه دارای سیلندر خشک­ کن برای حذف رطوبت هوا و بالا بردن دقت می­باشد. با توجه به شکل زیر که سطوح مختلف بیماری را از سلامت تا نوروپاتی کامل نشان می­دهد، خروجی این دستگاه قابل تفسیر است:

 

در شکل A، الگوی تعریق نرمال در یک فرد سالم را نشان می­دهد. در شکل B، الگوی تعریق در یک فرد با نوروپاتی دیابتی را نشان می­دهد (الگو تغییر یافته به صورت کاهش تعریق در نواحی جوراب ساق بلند و دستکش است). پس اندازه­گیری حجم و نرخ تعریق در این نواحی به تشخیص اولیه نوروپاتی دیابتی و اختلالات sudomotor کمک می­کند.

مقالات مرتبط:

  1. Sudomotor dysfunction in autoimmune autonomic ganglionopathy
  2. Quick and Simple Evaluation of Sudomotor Function for Screening of Diabetic Neuropathy
  3. Sweat testing to evaluate autonomic function

QST

سیستم Case IV (QST) یک دستگاه تشخیصی خودکار است که برای تعیین و تشخیص آستانه حسی که در اثر بیماری­هایی از قبیل اختلالات گیرنده ­های حسی، فیبرهای عصبی، سیستم عصبی مرکزی و نواحی ارتباطات مغزی تغییر کرده­است، به کار می­رود. همچنین به وسیله این دستگاه، میزان بهبود در ادراک حسی در طی درمان قابل شناسایی می­باشد. این دستگاه به دلیل دارا بودن حساسیت بالا، ارائه داده ­های کمی، خاص بودن و قابلیت تکرار پذیری بالا، منحصر به فرد است.

 

مدالیته ­های مختلف حسی که قابل مشاده است:

VDT: آستانه تشخیص ارتعاشی (mechanoreception)، فیبرهای میلین ­دار با قطر بزرگ؛ -Aآلفا.

CDT: آستانه تشخیص سرمایی (فیبرهای میلین دار با قطر کوچک؛ -Aدلتا)

WDT: آستانه تشخیص گرمایی (فیبرهای فاقد میلین)

HPDT: آستانه تشخیص درد گرمایی.

با توجه به مشخصات و مدالیته ­های مختلف این دستگاه، می­توان در نورپاتی­های مختلف و بیماری­های عصبی از این دستگاه استفاده کرد.





:: برچسب‌ها: تشخیص نوروپاتی , درمان نوروپاتی , تجهیزات نوروپاتی , نوروپاتی ,
:: بازدید از این مطلب : 24
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 10 خرداد 1396 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: